dinsdag 15 augustus 2017

Boekenkastje in de buurt

Vorige week heb ik een boekenkastje in onze voortuin gezet. Het idee was er al jaren, ik had het ooit in de Flow gelezen en het er met buurvrouwen over gehad. Omdat ik nog een kweekkas had staan die niet werd gebruikt, heb ik die omgetoverd tot boekenkastje. Mijn man vond het in eerste instantie niks, hij is niet zo van het veranderen. Terwijl ik idee├źn te over heb en het leuk vind als spullen een tweede leven of andere functie krijgen.

Het mooie was dat mijn buurvrouw toevallig nog een plank had staan die precies de goede maat was, alsof het zo moest zijn. Mijn man bedacht de naam "Boek & Ruil" en mijn buurvrouw is nogal handig dus zij ging aan de gang met de schroefmachine. Ik heb de naam er in mooie letters met watervaste stift opgezet en mijn man heeft het geheel naar de voortuin getild. Ik heb de boel goed schoongemaakt, waterdichte bakken met de boeken erin gezet en een foto in onze buurtgroep op social media gedeeld.

Mooi om te zien hoe we zoiets hebben gedaan door een goede samenwerking. De 1 is technisch handig, de ander goed in een pakkende naam verzinnen en weer een ander in het creatieve deel. Het is echt een kastje voor de buurt. Ik kreeg veel positieve reacties en er zijn al mensen geweest om boeken te brengen, te halen of beide.

Als boekenwurm is dit echt een droom die uitkomt. Om je eigen mini bibliotheek te runnen met boeken en tijdschriften. En als het mooi weer is en we voor op ons bankje zitten, kijk ik of er weer iets veranderd is in het kastje. Ik haal er een boek of tijdschrift uit en als ik het gelezen heb, gaat het ook weer terug. Je leest wat vaker dingen buiten je favoriete genre wat erg leuk is.

Je hebt meteen ook leuk contact met mensen uit de buurt. Dat hadden we op zich al, want we hebben een super leuke buurt, maar toch spreek je weer eens andere mensen die je nog niet zo goed kent.

Ik kan het dus iedereen aanraden om zo'n kastje voor de deur te zetten. Het heeft alleen maar voordelen.