woensdag 8 maart 2017

Rigoureus opruimen van "voor je weet maar nooit" spullen

Het voorjaar hangt in de lucht, al is daar vandaag nog niets van te merken ;) Ik krijg dan altijd zin om rigoureus op te ruimen. Deze keer heb ik een plek aangepakt waar ik mij al een tijdje aan ergerde, namelijk de zolder. Wij hebben daar knieschotten en daarachter is na de verhuizing van alles neergezet. Iedere keer als ik gereedschap nodig had werd ik geconfronteerd met een hoop rommel. Het eet geen brood, maar het staat toch in de weg.

Mijn man vond het allemaal wel prima dat het daar stond. Voor je weet maar nooit.... Maar op die manier kun je alles wel bewaren. Bovendien is hij niet een degene die de boel op orde houdt ;) Ik heb de voordelen benoemd als we het opruimen en gezegd dat hij het werk niet hoeft te doen want dat doe ik zelf wel. En toen was hij om.

Tijd dus om het aan te pakken. Ik kwam allerlei materiaal tegen: bijna lege verfpotten, agressieve schoonmaakmiddelen, resten klusmateriaal, handgrepen van kasten die we in het vorige huis al niet meer hadden, een oude stofzuiger....

Ik heb alles wat niet meer bruikbaar was in de container gestopt. Alles wat nog goed was heb ik klaargezet voor de kringloopwinkel. "Voor je weet maar nooit of iemand nou net dat ene handgreepje nodig heeft" ;) Alle chemische middelen mogen naar de milieustraat om goed verwerkt te kunnen worden.

Gisteren heb ik een aantal tassen meegenomen naar de kringloopwinkel en later deze week voeren we de rest af. Al met al ruimt het lekker op en geeft het achter de knieschotten weer ruimte om dingen op te bergen die echt niet weg kunnen.

Bedenk je bij opruimen altijd of er een ruimte is die je aan het vermijden bent. Is dat net als bij mij de zolder? Of heb je bijvoorbeeld een garage? De schuur is er ook zo eentje. Die wordt vaak als tussenstation gebruikt voor alles wat je niet in huis wilt hebben, maar ook nog niet weg kunt doen. Maar vraag je dit af: is het waardevoller dat het bij jou staat en dat er niets mee gedaan wordt? Of dat een ander het nog kan gebruiken en er een hoop plezier van kan hebben?

Ik denk dat je het antwoord wel weet....