woensdag 15 juni 2016

Mensen die spullen bij je kwijt willen

Er zijn meer mensen bezig met opruimen en zij willen hier graag vanaf. Je krijgt dan ook regelmatig vragen van mensen of je iets wilt hebben. Het is lastig om nee te zeggen. Vaak is dat bij mensen die je dierbaar zijn en dat je daarom maar ja zegt om ze niet te kwetsen.

Maar is het eigenlijk niet kwetsender dat je ja zegt terwijl je nee bedoeld? Voor hun en voor jezelf? Jij zit met iets wat je niet waardeert en als ze dat zouden weten zouden ze dat ook niet fijn vinden. Zeg dus: "Nee, dank je". Tenzij je het echt mooi vindt en op je lijstje hebt staan om aan te schaffen.

Ik kreeg in een aantal weken tijd van drie verschillende buurtgenoten de vraag of ik tuinmeubilair wilde hebben. Waarschijnlijk omdat onze tuin zo leeg is  (wat wij graag zo willen houden) en zij van hun spullen afwilden. Als ik ja had gezegd dan had de tuin sjokvol gestaan met plastic tuintafels, stoelen en ligstoelen. Er was iemand die al voor mijn deur stond met de spullen en iemand die de spullen ging aanprijzen. Gelukkig ben ik niet overstag gegaan en heb ik duidelijk nee gezegd. 1 buurtgenoot drong gelukkig niet aan, dat vond ik netjes.

Denk niet dat het niet aardig is om nee te zeggen. Het is niet aardig als mensen hun spullen aan anderen gaan opdringen. Vragen mag natuurlijk, maar als mensen aandringen dan weet je dat ze ervan af willen. Ze doen niet niet voor jou, maar voor hunzelf.